Články

Rubrika
Názov
Text
465 záznamov

Vzdelávacie kurzy na výskumnom ústave

Výskumný ústav vinohradnícky a vinársky organizuje sériu vzdelávacích kurzov zameraných predovšetkým na vinárov a vinohradníkov, ale taktiež na ľudí hodnotiacich víno.
30. apríla 2015 | tibor
diskusia 0

Víno Tirnavia 2015, informácie pre hodnotiteľov

Program hodnotenia, mapa a ubytovanie hodnotiteľov.
2. apríla 2015 | tibor
diskusia 0

Víno Tirnavia 2014, šampóni súťaže

Osem šampiónov, osem vinárov, osem príbehov.
O svojich vínach porozprávajú ľudia, ktorí stáli pri ich zrode.
8. marca 2015 | tibor
diskusia 0

Výsledky nominačných súťaží NSV SR 2015

Súhrn výsledkov nominačných súťaží Národného salónu vín 2015
3. marca 2015 | Vlado
diskusia 0

Biondi Santi nebude robiť Brunello di Montalcino

Aj keď nadpis článku vyznieva ako by bol z Nového času, predsa len sa stalo, že vinárstvo ktorého meno je navždy spojené s historicky prvým vínom Brunello di Montalcino, ako ho poznáme dnes, nebude robiť víno najslávnejšie toskánske víno. Našťastie sa táto informácia týka iba ročníka 2014.
24. februára 2015 | tibor
diskusia 0

Vinotéka 1 / 2015 v predaji

Hlavnou témou čísla je vyhlásenie najprestížnejšieho vinárskeho ocenenia, Vinárstvo roka a osobností, ktoré sa zaslúžili o rozvoj vinohradníctva a vinárstva na Slovensku.
19. februára 2015 | tibor
diskusia 0

Doplnenie honu a cukornatosti pri zbere.

Manuál k elektronickému prihlasovaniu vín. Doplnenie jednotlivých honov, odrôd, cukornatosti prui zbere a dátum zberu.
4. februára 2015 | tibor
diskusia 0

Elektronický prihlasovací systém

Popis elektronického prihlasovacieho systému, jeho zmysel, výhody, funkcie, rady, návody, manuál.
27. januára 2015 | tibor
diskusia 0

Mladé vína u Pavúka

Pavúk wine – restaurant v Modre, je najlepšia tematická reštaurácia na Slovensku. V štýlových priestoroch starého vinohradníckeho domu, v ktorom kedysi žil aj modranský richtár to vínom doslova žije. Tak ako každý rok, aj tohtoročnú prvú februárovú sobotu sa u Pavúka budú chutnať mladé vína.
26. januára 2015 | tibor
diskusia 0

Postup registrácie a zápisu vín

Obrazový sprievodca pomocou ktorého zapíšete víno do databázy ľahko a rýchlo.
26. januára 2015 | tibor
diskusia 0

Ako presadiť starý vinič

Mám na dvore starý vinič - stolové hrozno, tmavomodré, má možno aj 30 rokov, nebohý svokor ho posadil, venoval sa tomu viac, ja teraz chcem po ňom pokračovať, začínam s novou odrodou na záhrade - 15 kusov, ale z úcty k svokrovi chcem tento jeden starý koreň zachovať - prekáža mi však v naplánovanej výstavbe. Poprosím Vás o radu - teraz je zostrihaný (neodborne) na dĺžku výhonov cca 1,5 metra, pri zemi je kmienok hrubý cca 7 - 9 cm, a potrebujem ho presadiť. Dá sa to vôbec? Môžem to urobiť v jari? Potrebuje pri tom radikálne zostrihať nadzemnú časť? Vopred ďakujem za odpoveď.
25. januára 2015 | tibor
diskusia 0

Odkiaľ bude vaše ďalšie skvelé víno?

Náš pohľad na víno sa mení. Zatiaľ čo stále dominuje Burgundské a Barolo, drahý Cabernet Sauvignon či Chardonnay, veľa z vín ktoré majú slávnu minulosť, sú mimo finančných možností väčšiny milovníkov vína. Ceny ikonických vín neustále rastú, čo na druhej strane otvára dvierka novým, nastupujúcim hviezdam.
20. januára 2015 | Gregory Dal Piaz
diskusia 0

Concours Mondial du Bruxelles 2015, prihlasovanie vín

Čas beží, letí, uteká,...., ale hodinky Prim idú najrýchlejšie. Toto bola prvá asociácia, ktorá ma napadla keď mi prišiel email od organizátorov Concours Mondial du Bruxelles. Nie je to tak dávno čo prišla pozvánka do portugalského Guimaraesa, následne som sa podieľal na príprave bratislavského CMBéčka a rovnako presne si pamätám moment, keď v Bruseli vyhlásili severotalianske Jesolo ako miesto konania ďalšieho ročníka Concours Mondial du Bruxelles. Nepýtajte sa ma prosím, ktorý ročník to bude, pretože Guimaraes bol 19. ročník, Bratislava 20. ročník, Bruxelles znovu 20. Ročník a Jesolo... uvidíme. V každom prípade, organizátori spustili prihlasovanie vín do súťaže, ktoré potrvá do 6. marca.
16. decembra 2014 | tibor
diskusia 0

Víno môjho srdca...

Nie, že by som tento nadpis považoval za extra originálny, ale nejako automaticky sa mi ponúkal. Víno, ktoré vám dnes chcem predstaviť nie je úplnou novinkou. Pochádza z ročníka 2011 a jeho predchodca mal v rodnom liste ročník 2009. Vtedy sa víno stalo jednou zo slovenských ikon a ak sa mám priznať, nevedel som si predstaviť, že by sa v slovenských podmienkach podarilo niekomu toto víno prekonať a to vrátane jeho tvorcu samotného. Nebudem vás už dlhšie napínať. Tým vínom bol Cruor a dnes prichádza na trh jeho mladší brat Cuore. Nech sa páči, poďme ho spolu ochutnať.....
15. decembra 2014 | tibor
diskusia 0

Newsletter ZVHV 04 z 12. 12. 2014

Bacchus Madrid - degustácia slovenských vín 19. marca
14. decembra 2014 | tibor
diskusia 0