Vínko-Forum  

::Založiť tému::
Marián
Návštevník

ANKETA - HODNOTENIE? - 24/01/2011 01:42 Za jeden týždeň 76 otvorení. To je tak akurát na jeden spolok priateľov a výrobcov vína. Rátal som že fórum si otvorí za týždeň cca 300 - 400 ľudí zaujímajúcichsa o slovenské víno.
Podľa mňa je chyba v nevedomosti, že vôbec takéto fórum existuje.
Prosím píšte čokoľvek čo sa týka vína, hlavne z vlastných skúseností. Ďakujem za pozornosť.
  odpovedať | citovať
Jarino
Užívateľ

Senior Boarder
Príspevkov: 14
graph
Hodnotenie: 0  
Tu kliknite pre zobrazenie profilu tohoto užívateľa
Re:ANKETA - HODNOTENIE? - 24/01/2011 16:33 Chyba podľa mňa nie je v nevedomosti o fóre a už vôbec nejde o nezáujem o slovenské víno.
Prispievatelia rezignovali na fórum a to v tom momente, keď sa stratilo staré fórum, ktoré bolo obrovským zdrojom skúseností od vinárov. Je to zrejmé aj z mnohých príspevkov sklamaných užívateľov.
Bohužiaľ, neviem poradiť, čo by pomohlo obnoviť dôveru k tomuto fóru. Doplnenie starého fóra by možno trochu pomohlo, ale neviem ...
Jednoznačne je umŕtvenie tohto fóra obrovská škoda pre drobné vinárstvo na Slovensku. Myslím, že sme si ani neuvedomovali čo máme, a už vôbec si neuvedomil dôsledok svojho kroku ten, kto to zapríčinil (hoci aj z nevedomosti, alebo s dobrým úmyslom).
Som si vedomý, že stránka a fórum sú asi v súkromnej sfére, a je výhradné právo vlastníka rozhodovať. Bývalé fórum však prerástlo minimálne do národného rozmeru, čo by malo vlastníka trochu zaväzovať pri svojom rozhodovaní.
  odpovedať | citovať
Marián
Návštevník

Re:ANKETA - HODNOTENIE? - 25/01/2011 15:21 Nepoznal som staré fórum, ale som čítal v príspevkoch o jeho kvalite. Predstavte si, že Vám padne strecha na dome. Necháte padnúť celý dom, alebo spravíte novú strechu. Strata starého fóra mohla byť spôsobená neúmyselne a to chybou pamäte, kde sa ukladali všetky dáta ( to je môj názor). Preto by sa mali písať nové príspevky. Technológia sa tak výrazne zmenila za posledných 16 rokov, od strihania viniča cez ochranu až po spracovanie hrozna a ošetrenie vína a hlavne dosiahnutie kvality vína, že je hriech nedať o tom vedieť.
  odpovedať | citovať
Jarino
Užívateľ

Senior Boarder
Príspevkov: 14
graph
Hodnotenie: 0  
Tu kliknite pre zobrazenie profilu tohoto užívateľa
Re:ANKETA - HODNOTENIE? - 25/01/2011 16:54 Napriek tvrdšiemu hodnoteniu som veľký zástanca toho, aby sa fórum rozbehlo. Veď ja som účastník, čo z fóra viac čerpal ako do neho vkladal. Fórum bolo mojou učebnicou praxe v začiatkoch, čo pre nňa bolo neoceniteľnou pomocou. Táto skutočnosť sa nezabúda. Ale v novom fóre mi napríklad chýba priama položka, ktorá by na prvý pohľad lákala návštevníka napísať otázku (ako predtým "hľadám"). Sú tam viac menej komerčne a reklamne ladené položky ako značky vín, výstavy vín, diskusie k vínam, recepty, diskusia k článkom... tak kde? V týchto položkách je minimum príspevkov. V časti poradňa by bolo jednoznačne doplniť položku, kde by sa riešili problémy. Možno aj viac (pestovanie, víno, inzercia). Možno by to bol impulz na rozbeh.
  odpovedať | citovať
::Založiť tému::
Advertisement