Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky).
Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.
Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.
VinkoPRO 2025 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2024/2025.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 26.04.2025
Vážení priatelia a milovníci vína,
dňa 30.4.2025 sa uskutoční odborná degustácia a dňa 15.05.2025 verejná prehliadka 16. ročníka celoslovenskej súťažnej výstavy vín „VÍNO SPU 2025“. Srdečne vás pozývame na účasť v súťaži, ako aj na verejnej ochutnávke súťažných vín.
Naše motto: „Na Slovensku sa organizuje mnoho súťaží vín, ale táto jediná sa koná na vinohradnícko – vinárskej, AKADEMICKEJ pôde“.
Doc. Ing. Klaudia Halászová, PhD., rektorka SPU v Nitre a prof. Ing. Dušan Igaz, PhD., dekan FZKI SPU v Nitre.
Fiero Wine je malé rodinné vinárstvo, ktoré založil Jozef Švec z Kmeťova. Jeho ambiciózny syn František, ktorého kamaráti v Anglicku volali Fiero sa uchopil vedenia tohto vinárstva.
Nazval ho jednoducho podľa seba a začal tak budovať novú identitu podniku s otcovou tradíciou a kvalitou vína. Základom tohto výnimočného vína je hrozno, ktoré pestujú vlastnými rukami vo vlastných vinohradoch. Vynikajúce poloha vinohradov, ktoré sa nachádzajú v Nitrianskej vinohradníckej oblasti a to v strednej časti Požitavia. Ako celok patrí do Podunajskej nížiny, v ktorej sa nachádzajú najkvalitnejšie pôdy. Vďaka tomuto teroáru produkujú kvalitné odrodové vína s prívlastkom, ktoré majú ovocnú vôňu a príjemnú sviežu chuť. Tento čarovný mok vyrábajú výlučne zo zdravého hrozna na ktoré skoro celý deň prenikajú lúče slnka, ktoré dodávajú hroznu nezameniteľný charakter.