Iné
Spoznajte tajomstvo zdravej a úrodnej pôdy
30.06.2023 10:00 Velvet, s.r.o.
Získajte aktuálne informácie o revolučných biotechnológiách, ktoré rapídne zvýšia výnosnosť vašich plodín, na našom online alebo prezenčnom seminári v Bojniciach.
3. mikrobiologická revolúcia vo vinohradoch, sadoch a na poliach - 2. termín
22.04.2023 14:00 Velvet, s.r.o.
Užitočný seminár o prevratných biotechnológiách, spôsobe pestovania a skvalitňovania pôdy, zvyšovaní biologickej úrodnosti pôdy a získavaní nových ekologických financií.
3. mikrobiologická revolúcia vo vinohradoch, sadoch a na poliach - 1. termín
23.03.2023 10:00 Velvet, s.r.o.
Užitočný seminár o prevratných biotechnológiách, spôsobe pestovania a skvalitňovania pôdy, zvyšovaní biologickej úrodnosti pôdy a získavaní nových ekologických financií.
Vlci a ruže v rodinnom vinárstve Magula
31.07.2021 14:00 Víno Magula - rodinné vinárstvo
Vezmite aj deti a priateľov a príďte osláviť leto a víno na farmu do rodinného vinárstva Magula - pripravili parádny program, aký sa len tak nevidí :)
Trojkráľová strihačka
06.01.2020 13:00 Združenie novianskych vinohradníkov
Združenie novianskych vinohradníkov v spolupráci s Katedrou ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva SPU v Nitre a Komisiou životného prostredia OZ v Novej Vsi nad Žitavou vás pozývajú na súťaž v reze viniča, ktorá sa uskutoční 6. januára od 13:00 vo vinohradoch v Novej Vsi nad Žitavou.
Konferencia Slovenské vinohradnícke obce 2019
24.10.2019 09:00 Ambrózy
SLOVENSKÉ VINOHRADNÍCKE OBCE 2019 - trendy, stratégie a možnosti rozvoja v slovenských vinohradníckych obciach.
Miesto konania: Kongresové centrum SPU v Nitre, Tr. A. Hlinku 38.
Miesto konania: Kongresové centrum SPU v Nitre, Tr. A. Hlinku 38.
Valné zhromaždenie
22.10.2018 16:00 Terroir Požitavie
Valné zhromaždenie členov TERROIR POŽITAVIE a školenie degustátorov.
Konference v rámci akce PIWI 2018
09.06.2018 09:00 Mendelův vinařský spolek Šardice
Seminář k PIWI odrůdám se koná jako samostatná akce v rámci akce PIWI 2018 a Hibernal fóra. Garantem akce je prof. Ing. Pavel Pavloušek, PhD.
Technické a technologické vybavenie v procese tvorby kvalitného vína
28.03.2018 09:00 Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva - FZKI
Habilitačná prednáška Ing. Štefana Ailera, PhD.
16. ročník súťaže Hubert Cup
18.06.2016 13:00 Hubert J.E., s.r.o.
Talentovaní profesionálni barmani a barmanky budú mať možnosť zmerať si svoje sily v miešaní drinkov na báze sektu. Reštaurácia Savoy hotela Radisson Blu Carlton bude 18. júna hostiť už 16. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže v miešaní drinkov na báze sektu, Hubert Cup 2016. Organizátorom súťaže je najväčší výrobca slovenských sektov, spoločnosť Hubert J.E., v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou a magazínom Inbar & Restaurant.
Súťažiaci predstavia v dvoch kategóriách - Sekt cocktail a Flair. Hodnotiť ich bude odborná porota, na čele s Jánom Šuchtom, prezidentom Slovenskej barmanskej asociácie.
V obľúbenej kategórii Sekt cocktail hľadá porota ten najlepší drink s použitím šumivého vína Hubert. Na prípravu 5 vzoriek súťažného nápoja majú barmani a barmanky časový limit len 6 minút. Druhou, divácky veľmi atraktívnou kategóriou je už tradične Flair, ktorá je okrem miešania drinkov doplnená o žonglérske triky s fľašami, šejkrami alebo pohármi.
Súťažiaci predstavia v dvoch kategóriách - Sekt cocktail a Flair. Hodnotiť ich bude odborná porota, na čele s Jánom Šuchtom, prezidentom Slovenskej barmanskej asociácie.
V obľúbenej kategórii Sekt cocktail hľadá porota ten najlepší drink s použitím šumivého vína Hubert. Na prípravu 5 vzoriek súťažného nápoja majú barmani a barmanky časový limit len 6 minút. Druhou, divácky veľmi atraktívnou kategóriou je už tradične Flair, ktorá je okrem miešania drinkov doplnená o žonglérske triky s fľašami, šejkrami alebo pohármi.
SEMINÁR – Základy senzorickej analýzy
10.03.2016 09:00 Únia Enológov Slovenska
SEMINÁR – Základy senzorickej analýzy
Termín: 10. 03. 2016
Čas: 9:00 – 12:00 h
V prípade nenaplnenia kapacity raňajšieho semináru bude seminár presunutý na odpoludňajší termín.
Miesto konania: Hotel Vinársky dom, Holubyho 27, 902 01 Pezinok
Lektorka: Ing. Edita Ďurčová AIWS
Témy semináru:
•základné typy zmyslového hodnotenia
•systém hodnotenia podľa OIV a UIOE (Medzinárodnej únie enológov)
•systematický prístup k hodnoteniu vína podľa WSET (Wine & Spirit Education Trust)
•porovnávacia degustácia (používaná najmä v Novom svete)
Seminár sa skladá z teoretickej časti – prednáška a praktickej časti – základné vône a chute, rozoznávanie a identifikácia, hodnotenie 10 – 12 reprezentatívnych vzoriek vína.
Termín: 10. 03. 2016
Čas: 9:00 – 12:00 h
V prípade nenaplnenia kapacity raňajšieho semináru bude seminár presunutý na odpoludňajší termín.
Miesto konania: Hotel Vinársky dom, Holubyho 27, 902 01 Pezinok
Lektorka: Ing. Edita Ďurčová AIWS
Témy semináru:
•základné typy zmyslového hodnotenia
•systém hodnotenia podľa OIV a UIOE (Medzinárodnej únie enológov)
•systematický prístup k hodnoteniu vína podľa WSET (Wine & Spirit Education Trust)
•porovnávacia degustácia (používaná najmä v Novom svete)
Seminár sa skladá z teoretickej časti – prednáška a praktickej časti – základné vône a chute, rozoznávanie a identifikácia, hodnotenie 10 – 12 reprezentatívnych vzoriek vína.
O Zlaté nožnice 2016
11.02.2016 08:30 BS Vinárske potreby
XVI. ročník celoslovenskej súťaže v reze viniča hroznorodého O Zlaté nožnice pod, záštitou FZKI SPU Nitra, Katedry ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva.