Vienále Topoľčianky 2017
Registrácia vzoriek: od 01.03.2017do 24.03.2017
Hodnotenie vzoriek: od 30.03.2017 08:00do 30.03.2017 14:00
Fakty o Vienále Topoľčianky
- V roku 2016 bolo prihlásených viac ako 290 vzoriek vín od 53 producentov.
- Odbornosť a nezaujatosť garantuje komisia zložená z enologičiek, zástupkýň kontrolných orgánov, obchodníčok, sommelieriek, a novináriek, ako aj samotný fakt, že organizátor vylúčil hodnotenie svojich vín.
- Z technického hľadiska príprava súťaže, samotné hodnotenie a publikovanie výsledkov prebiehala na informačnom systéme VinkoPRO.
- Vienále Topoľčianky 2017 je nominačnou výstavou na Národný salón vín SR 2017.
- Každoročne sa verejnej ochutnávky zúčastňuje takmer tisíc ľudí, ktorí si aj zakúpia vínny pas.
- Návštevnosť počas 1.mája, kedy je v Topoľčiankach Deň otvorených dverí, pravidelne dosahuje viac ako 10.000 ľudí, ktorí prídu do priameho styku s Vienále Topoľčianky.
Prihláška
Súvisiace udalosti
Ochutnávka vín Vienále Topoľčianky 2017
01.05.2017 10:00 Château Topoľčianky
Verejná ochutnávka zúčastnených vín v priestoroch zámku Topoľčianky, kde prebehne aj odovzdávanie cien a vyhlásenie oficiálnych výsledkov súťaže - Vienále 2017.
Organizátor
Vinárske závody Topoľčianky, s.r.o.
Vinárske závody Topoľčianky patria k popredným producentom vín v Nitrianskej vinohradníckej oblasti s dlhodobými skúsenosťami a tradíciou. Spoločnosť bola založená v roku 1993, nadväzuje na úspešnú tradíciu a svoje výrobky predáva pod ochrannou známkou „Château Topoľčianky“.
Telefón | +421 37 630 11 31 |
Web | vienaletopolcianky.sk |
Názov účtu | Ako VS použite Vaše IČO |
SWIFT | CEKOSKBX |
IBAN | SK 02 7500 0000 0006 8421 6573 |
Spoluorganizátor
Zámok Topoľčianky
Klasicistické krídlo zámku dnes slúži ako múzeum historického nábytku a bytových doplnkov, ako obrazov, starých hodín, keramiky, kobercov, vyšívaných orientálnych závesov, zbraní. Všetok mobiliár zámku je pôvodný tak, ako ho tu zanechali poslední šľachtickí majitelia zámku a panstva – arcivojvoda Jozef August Habsburg s manželkou arcivojvodkyňou Augustou, vnučkou cisára Františka Jozefa I., pri svojom odchode zo Zámku v októbri 1918.
Tri renesančné krídla zámku s manardovou nadstavbou slúžia v súčasnosti ako hotelová časť. Ich prízemné časti hostia radi využívajú ako spoločenské miestnosti, reštauráciu a kaviareň.
Tri renesančné krídla zámku s manardovou nadstavbou slúžia v súčasnosti ako hotelová časť. Ich prízemné časti hostia radi využívajú ako spoločenské miestnosti, reštauráciu a kaviareň.
Vinárske závody Topoľčianky, s.r.o.
Zber vzoriek: 20.03.2017 07:30 - 24.03.2017 15:00
Osobne
Vinárske závody Topoľčianky, s.r.o.,
Cintorínska 31, 951 93 Topoľčianky
počas pracovných dní 20.3. – 24.3. 2017
v čase od 7,30 do 15,00 hod. – Martin Kliniec, Jozef Záhorský
Cintorínska 31, 951 93 Topoľčianky
počas pracovných dní 20.3. – 24.3. 2017
v čase od 7,30 do 15,00 hod. – Martin Kliniec, Jozef Záhorský
Víno Matyšák
Zber vzoriek: 20.03.2017 07:30 - 23.03.2017 15:00
Osobne
Víno Matyšák,
Glejovka 10/A, 902 01 Pezinok
počas pracovných dní 20.3. – 23.3. 2017 od 7,30 do 15,00 hod.
Danka Miklovičová (+421 905 167 212)
Glejovka 10/A, 902 01 Pezinok
počas pracovných dní 20.3. – 23.3. 2017 od 7,30 do 15,00 hod.
Danka Miklovičová (+421 905 167 212)
Samolepky
Poštou
Cena samolepky medaile 0,033,- € / kus s DPH (možnosť objednať od 03.04.2017).
Úhrada
Poštou
Prihlásenie do súťaže bude považované za splnené uhradením poplatku.
Možnosť úhrady bankovým prevodom na účet číslo SK 02 7500 0000 0006 8421 6573 / SWIFT: CEKOSKBX, VS: vaše IČO,
alebo
v hotovosti pri odovzdávaní vzoriek (platí iba pri odovzdaní vzoriek u organizátora).
Možnosť úhrady bankovým prevodom na účet číslo SK 02 7500 0000 0006 8421 6573 / SWIFT: CEKOSKBX, VS: vaše IČO,
alebo
v hotovosti pri odovzdávaní vzoriek (platí iba pri odovzdaní vzoriek u organizátora).
Kategórie
MT 1.a Müller Thurgau - suché
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 16 vzoriek
RR 1.b Rizling rýnsky - suché
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 26 vzoriek
RV 1.c Ryzling vlašský - suché
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 27 vzoriek
RB 1.d Rulandské biele - suché
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 17 vzoriek
TČ 1.e Tramín červený – suché
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 11 vzoriek
VZ 1.f Veltlínske zelené – suché
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 25 vzoriek
B-PS 1.g Biele víno bez rozdielu odrody - polosuché, polosladké
Polosuché 4 – 12 g/l a polosladké 12 – 45 g/l zvyškového cukru.
Počet prihlásených: 66 vzoriek
AL 2.a Alibernet - suché
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 18 vzoriek
FM 2.b Frankovka modrá - suché
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 21 vzoriek
Č-SN 2.c Slovenské novošľachtence - červené, suché
(Dunaj, Váh, Hron, Rimava, Nitria, Rosa, Rudava, Torysa)
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 12 vzoriek
R-S 3.a Ružové vína - suché
Medzi ružové vína sa môžu zaradiť všetky vína vyrobené z modrých odrôd, alebo ich kupážou.
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 22 vzoriek
R-PS 3.b Ružové vína - polosuché, polosladké
Medzi ružové vína sa môžu zaradiť všetky vína vyrobené z modrých odrôd, alebo ich kupážou.
Polosuché 4 – 12 g/l a polosladké 12 – 45 g/l zvyškového cukru.
Polosuché 4 – 12 g/l a polosladké 12 – 45 g/l zvyškového cukru.
Počet prihlásených: 43 vzoriek
Medaila
Zlatá medaila
87 až 100 bodov
87 b
Strieborná medaila
84 až 87,99 boodov
84 b
Neudelená strieborná medaila
V zmysle štatútu v súlade s odporúčaním OIV (30% medailí) strieborná medaila nebola udelená.
84 b
Bronzová medaila
80 až 83,99 bodov
80 b
Šampión
Šampión kategórie Müller Thurgau - suché
Šampión kategórie Ryzling rýnsky - suché
Šampión kategórie Rizling vlašský - suché
Šampión kategórie Rulandské biele - suché
Šampión kategórie Tramín červený - suché
Šampión kategórie Veltlínske zelené - suché
Šampión kategórie Biele víno bez rozdielu odrody - polosuché, polosladké
Šampión kategórie Alibernet - suché
Šampión kategórie Frankovka modrá - suché
Šampión kategórie Slovenský novošľachtenec červené
Šampión kategórie Ružové vína - suché
Šampión kategórie Ružové vína - polosuché, polosladké
Prezident
Predseda organizačného výboru
Predseda hodnotiacich komisií
Garant za NSV SR
Odborný garant
Členovia organizačného výboru
Machalcová Terézia, Ing. MPH
Sagmeisterová Kristína
Žembeová Anna
Lichtnekerová Beata
Petríková Božena
Spravuje: vlado vinotop Jraj Uzovic Tribec
Štatút Vienále Topoľčianky 2017
Štatút súťaže Vienále Topoľčianky 2017
Alternatívna prihláška
Alternatívna prihláška Vienále Topoľčianky 2017
Výsledky Vienále Topoľčianky
Výsledky súťaže Vienále Topoľčianky 2017