MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

01
november
2023

Víno roka - VínkoPRO 2024

VinkoPRO 2024 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2023/2024.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 28.6.2024
Domov > Vinárstva > 

Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (KOVV)

Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (KOVV)
1952

Katedra prechádza v rámci vedecko-výskumnej činnosti miernou zmenou profilácie z dôvodu dobudovania Výskumného centra AgroBioTech. Katedra sa začala zameriavať na hodnotenie zdrojov biologicky cenných a nutričných látok v ovocí, hrozne a víne a optimalizovanie spracovania suroviny s cieľom čo najviac zachovať tieto látky v čerstvej ovocnej šťave, mušte a vo víne.

Výskum v oblasti úprav pestovateľskej technológie ovocných drevín v podmienkach meniacej sa klímy (ochrana proti abiotickým faktorom, ochrana proti chorobám a škodcom, hnojenie, rez), ako aj na zmeny letových kriviek hospodársky najvýznamnejších chorôb a škodcov ovocných drevín a viniča hroznorodého.

Výskum v oblasti výroby ovocných a hroznových štiav a vína a porovnávanie nutričnej kvality ovocných a hroznových nápojov vyrobených rôznym spôsobom, sledovať dynamiku zmien napr. antioxidačnej aktivity počas skladovania čerstvých, tepelne neošetrených štiav s cieľom určenia vhodnej dĺžky a spôsobu skladovania.

Adresa

KOVV FZKI SPU
Trieda Andreja Hlinku 2
(bývalá budova Katedry mechaniky a strojníctva hala M)
949 76 Nitra
Slovenská republika

Prevádzkovateľ

Ústav záhradníctva, FZKI, SPU v Nitre

Vznikol z Katedry ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (KOVV) a Katedry zeleninárstva (KZ).