Modul EMCS eColKo Vám uľahčí tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky).
Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.
Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.
VinkoPRO 2025 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2024/2025.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 15.5.2025
TOKAJ 2024 je XXIV. ročník medzinárodnej súťaže vín s výraznou podporou Košického samosprávneho kraja, Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Bratislava zameraná na európske vína so širším priestorom pre prírodne suché a sladké vína a tokajské vína. Zároveň je jednou z nominačných súťaží pre Národný salón vín Slovenskej republiky 2025.
Cieľom súťaže TOKAJ 2025 je podporiť Tokajskú vinohradnícku oblasť a v rámci európskych vín dať širší priestor prírodne sladkým vínam v ich najušľachtilejšej forme.
GROW je akronymom slov Graševina, Rizling. Olasz a Welsch. Všetko sú to rôzne označenia odrody Rizling vlašský, ktoré sa používajú v stredoerurópskom regióne a na balkáne. Tento ročník sa mal pôvodne konať na Morave, ale nakoniec je miestom stretnutia srbská Fruška Gora.
Firma PIVNICA TIBAVA s.r.o. od roku 2000 úspešne spracúva hrozno a vyrába víno, vysádza nové vinice a modernizuje ako vinohradnícke tak i spracovateľlské kapacity podniku, investuje do rozvoja regiónu formou rekonštrukcie pôvodnej Tibavskej pivnice na výnimočné agroturisticko-gastronomické zariadenie, ktoré v blízkej budúcnosti prinesie široké spektrum možností aktívneho oddychu v lone prírody, ako aj neopakovateľné zážitky pri degustáciách vína v autentickom prostredí vínnej pivnice a archívu spolu s vysoko-kvalitnými gastronomickými a ubytovacími službami.
Súčasná prevádzka na spracovanie hrozna a výrobu vína ako aj firemná predajňa a administratívne zázemie firmy sídli v Sobranciach a prechádza postupnou rozsiahlou modernizáciou. Vďaka tomu v súčasnosti poskytuje čoraz širšie možnosti vysoko-kvalitnej práce so surovinami za použitia nových šetrných technológií a metód spracovania hrozna, ošetrovania muštov a vín, čo dopomáha zvýrazniť kvalitatívne charakteristiky tibavského vína.