Modul EMCS eColKo Vám uľahčí tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky).
Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.
Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.
VinkoPRO 2025 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2024/2025.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 15.5.2025
TOKAJ 2024 je XXIV. ročník medzinárodnej súťaže vín s výraznou podporou Košického samosprávneho kraja, Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Bratislava zameraná na európske vína so širším priestorom pre prírodne suché a sladké vína a tokajské vína. Zároveň je jednou z nominačných súťaží pre Národný salón vín Slovenskej republiky 2025.
Cieľom súťaže TOKAJ 2025 je podporiť Tokajskú vinohradnícku oblasť a v rámci európskych vín dať širší priestor prírodne sladkým vínam v ich najušľachtilejšej forme.
GROW je akronymom slov Graševina, Rizling. Olasz a Welsch. Všetko sú to rôzne označenia odrody Rizling vlašský, ktoré sa používajú v stredoerurópskom regióne a na balkáne. Tento ročník sa mal pôvodne konať na Morave, ale nakoniec je miestom stretnutia srbská Fruška Gora.
S výrobou vína sme začali iba nedávno v roku 2022. Sme malý výrobca s kapacitou max. 3 000 l vína ročne. Zameriavame sa na výroby živého vína výlučne v gruzínskych hlinených nádobách kvevri zakopaných v zemi.
V prvom rada kladieme dôraz na zdravé a ekologicky dopestované hrozno.
Víno macerujeme v kvevri a následne aj samotné zrenie prebieha bez pridania aditív minimálne 6 mesiacov na šupkách v uzatvorenej kvevri bez zásahu. Kvevri víno má svoju špecifickú chuť. Je plné zdraviu prospešných farbív, polyfenolov, rôznych antioxidantov a vyznačuje sa vysokým extraktom a stabilitou. V chuti bielych vín známych pod názvom amber sa prejavuje najmä silný extrakt, kandizované ovocie, medové tóny. Napriek vysokému cukru pri zbere, naše vína sú vykvasené úplne do sucha. Vďaka dlhodobému kontaktu na šupkách v kvevri bez pridania akýchkoľvek aditív víno nadobúda parametre, vďaka čomu víno vôbec neošetrujeme oxidom siričitým.