MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

01
november
2023

Víno roka - VínkoPRO 2024

VinkoPRO 2024 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2023/2024.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 28.6.2024
Domov > Články > 

Enogastronómia

8 záznamov

2017 OIV AWARDS

S potešením si dovoľujeme oznámiť cteným čitateľom, že publikácia
Vinárstvo & somelierstvo
ktorej autorom je Štefan Ailer získala jedno z najvyšších ocenení, ktoré každoročne udeľuje jury OIV (Medzinárodná organizácia pre vinič a víno).

Recenzia - Vinárstvo & somelierstvo

Výňatok z recenzného posudku Ing. Ondreja Korpása, CSc. na publikáciu Vinárstvo & somelierstvo
autora Ing. Štefan Ailer, PhD.

Hugo Spritz & Hubert Spritz nealko

Ak si chcete v miešanom nápoji dopriať niečo zdravé, vyskúšajte bazu. Táto liečivá rastlina v sebe ukrýva množstvo terapeutických a imunitných látok. Kvalitný francúzsky sirup vyrobený z jej výťažkov dodá cocktailu v kombinácii so sektom Hubert Grand Blanc novú dimenziu. Lístky mäty spolu s rozkrájanou limetkou dodajú nápoju osviežujúcu chuť. Namiešate si ho ľahko aj počas letnej dovolenky s rodinou či priateľmi. Tento drink rovnako dobre chutí aj ako Hubert Spritz nealko so sektom Hubert nealkoholický.

Bitter Spritz & Bitter Spritz nealko

Bitter je nealkoholická bylinková zmes z kvalitných, vysoko koncentrovaných výťažkov z byliniek a macerátov citrusových plodov. Spolu so sektom Hubert Grand Blanc vytvára v nápoji horkastú chuť, ktorú vyvážia nakrájané kúsky sladkého ovocia a svieža limetka. Nápoj sa výborne hodí k poobedňajšiemu opaľovaniu na balkóne aj na veľkolepé večierky. Ak máte chuť, tento drink si rovnako pripravíte aj v nealko verzii so sektom Hubert nealkoholický.

Jedlá korenené vínom a príbehom

Fedor Malík, Písané vidličkou
Pútavé čítanie receptov korenených vínom a atmosférou príbehu domovskej krajiny, áno pochádzajú so všetkých kútov sveta. V knihe nájdete aj nenápadné odporúčania aké vínko jedlu pristane. Upozorňujeme čitateľov - Knihu nikdy neberte do rúk a už vôbec ju nečítajte ak ste hladní! V tomto prípade autor neručí za následky.

Bublinková večera

Vianoce sú pred dverami a aj keď sa šumivé víno spája predovšetkým s oslavou Silvestra, možno sa predsa len necháte inšpirovať. Snúbenie vybraných jedál s výhradne šumivým vínom pripravili v Château Topoľčianky.

EnoGastronomický večer

Najlepšie butikové vinárstvo Žitavské vinice a hotel Kempinski River Park Bratislava, pripravili pre všetkých skutočných labužníkov výnimočný večer plný dokonalých vín a rafinovaných jedál. Na večeri sa zúčastnia zástupcovia tohto nepochybne exkluzívneho vinárstva a hostí prevedú históriou vinárstva, predstavia svoje vína ktoré prinášajú medaile z najvýznamnejších svetových súťaží a možno prezradia aj niektoré zo svojich tajomstiev.

Sekty a enogastronómia.

Zážitková gastronómia, enogastrosobáše. Použite výraz ktorý Vám krajšie znie, vždy však pôjde o to isté. Dokonalá harmónia vôní a chutí, súlad vína s jedlom a objavovanie nových, často netušených pôvabov, ktoré so sebou prináša nespočetné množstvo najrôznejších kombinácií jedla a vína. Jednu z dosiaľ málo preskúmaných oblastí enogastronómie, sme mali možnosť preskúmať počas večera, ktorého hlavnou témou boli sekty. Tieto skvostné vína nie sú vhodné iba na nepyrotechnickú silvestrovskú streľbu, ale sú dôstojným partnerom k slávnostnému menu. Na tom sa zhodli všetci hostia spoločnosti Hubert J.E., ktorá túto skvelú večeru pripravila.