MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

01
november
2023

Víno roka - VínkoPRO 2024

VinkoPRO 2024 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2023/2024.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 23.5.2024
29
máj
2024

GROW du Monde 2024

GROW je akronymom slov Graševina, Rizling. Olasz a Welsch. Všetko sú to rôzne označenia odrody Rizling vlašský, ktoré sa používajú v stredoerurópskom regióne a na balkáne. Po vydarenom vlaňajšom ročníku, ktorý sa konal v Chorvátsku, tohtoročné GROW sa bude konať v maďarskom Balatonfürede.
13
jún
2024

Zlatý pohár Česko Slovenska 2024

Zlatý pohár Česko Slovenska je jedinečná soutěž českých a slovenských vín, která propojuje dva historicky a kulturně blízké trhy a má unikátní posoutěžní přesah do aktivit spojených s propagací vína.
23
jún
2024

Zlatý pohár Česko Slovenska Brno 2024 - vyhlášení výsledků a galadegustace

V rámci vstupenky získáte neomezenou konzumaci během celého večera. Těšte se na stovky vín, památeční skleničku, hudbu a další doprovodný program. Chybět nebude samozřejmě ani možnost zakousnout k vínu něco k snědku.

V průběhu večera proběhne také slavnostní vyhlášení a předávání cen pro nejlepší vína a vinaře ročníku 2024.
27
jún
2024

Víno SAV 2024

Víno Slovenskej akadémie vied (SAV) je súťaž vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky, ktoré hodnotia vynikajúci slovenskí vedci - členovia Učenej spoločnosti SAV (ďalej len UčS SAV) pri odbornej garancii popredných slovenských hodnotiteľov. Zámerom súťaže je neformálnym spôsobom, na základe anonymného výberu, odporučiť vína, ktoré by SAV využívala vo svojich zariadeniach a najmä pri rôznych svojich aktivitách s cieľom podporiť propagáciu slovenských vín vynikajúcej kvality.
Trofeje Víno SAV sa udeľujú ako osobitný prejav uznania vedeckej komunity kvalitným produktom v SR v snahe popularizovať a propagovať SAV, ako aj zásadne podporiť kvalitnú domácu produkciu, s osobitným ocenením jej inovatívnosti a prihliadnutím na regionálny rozvoj SR.

Tribut Dorota 2018

Tribut Dorota 2018

Inšpiráciou pre vytvorenie tohto vína je výnimočnosť odrôd, ktorých snúbením vzniklo toto príťažlivé médium. Víno je spojením piatich odrôd, všetky sú dielom Doroty Pospíšilovej.
Hron, Váh, Torysa a Rudava pochádzajú z hlohovského rajónu v Malokarpatskej oblasti(?!), Dunaj je z obce Šarkan v Južnoslovenskej oblasti.

Z toho dôvodu Richard Tóth oficiálne neuvádza ani názov vinice ani oblasti. 
Každá odroda bola spracovaná samostatne, vyzrievanie prebiehalo v 1500 litrovom sude a v použitých 500 litrových tonneaux.

Tribut Dorota 2018 

vins_tribute_dorota_2018_01


Víno sa prejavuje iba veľmi jemne.
Vôňa podchladeného vína je hneď od prvého okamihu intenzívna a komplexná. V prvom nose sa objavuje čierna ovocnosť prezretých černíc, ktorej robí spoločnosť čierna moruša, spoločne sa opierajúc o aromaticky príťažlivý a jemný prejav dreva vo forme kávy lignínu a voňavého závanu cédra, v jednoliatom tóne. V druhom nose sa zintenzívni prejav ovocia, k ostružinám sa pripojí aj červená brusnica, prinášajúca neodolateľnú šťavnatosť vône. V treťom nose nájdete čierne korenie a z dreva sa najvýraznejšie prejavuje céder.

V ústach je víno krásne ovocné, krásne šťavnaté, s celým priehrštím čiernych a červených drobných lesných plodov. Drevo je v ústach veľmi decentné, až by som povedal, že sa tvári nesmelo. Štruktúra vína je tvorená úžasne jemnými polyfenolmi V tejto chvíli je ešte predčasné vyjadrovať sa o nich ako o hodvábe, pretože víno je stále mladé a napriek tomu že už teraz prináša pôžitok, nenazval by som ho pripraveným na pitie. Dochuť je šťavnatá, s výraznou prevahou ovocia, so závanom čierneho korenia a s ľahkou štruktúrou s prejavom cédrového dreva.

Body 94

Senzorický popis vína zodpovedá obdobiu krátko po nafľašovaní, keď víno ešte nemalo etiketu. To ktoré som ochutnal počas večere s Dorkou Pospíšilovou a Richardom Tóthom už bolo rozvinutejšie a celkovo harmonickejšie a aj elegantnejšie, k jeho popisu sa však dostanem neskôr, keď bude už vo fľašovej zrelosti. Len neviem kedy sa tak stane.

Subjekty

Vins winery

Prvé moje vína uzreli svetlo sveta v roku 2007, kedy sa vyrobilo prvých 7 tisíc fliaš a túžba venovať sa výrobe kvalitných vín sa postupne stala skutočnosťou. Prirodzeným vývojom rástla ročná produkcia na dnešných 50 tisíc fliaš. Sortiment tvoria výlučne vína s chráneným označením pôvodu vyrobené z odrôd ako napr. biele Rulandské Šedé, Rizling Rýnsky, Devín, Chardonnay, Sauvignon alebo červené vína Dunaj, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon a podobne.

Vína vyrábame z hrozna najvyššej kvality a spoločne s našimi partnermi vinohradníkmi, dozeráme na kvalitu suroviny, ktorá je základom pre výrobu kvalitných vín. Pri tvorbe vín sa snažíme zachovať harmóniu, čistotu vôní a chutí tak, aby vína v maximálnej miere priznávali svoj odrodový charakter. Spracovanie hrozna a výroba vína prebieha pomocou najmodernejších technológii a časť produkcie červených vín vyzrieva každoročne v drevených sudoch.

Deň s Dorotou(na druhú)

Sú články, ktoré je najlepšie napísať bezprostredne po návrate. Sú však výnimočné dni, ktoré ostanú v pamäti zapísané nezmazateľne a emócie pretrvávajú ešte veľmi, veľmi dlho. Jeden takýto príbeh sa začal z môjho pohľadu písať viac ako pred rokom. Celé sa to začalo napohľad banálnym telefonátom, počas ktorého mi Richard Tóth predostrel svoj nápad vytvoriť víno, ktoré by bolo zostavené z viacerých odrôd, avšak výhradne z novošľachtencov od Doroty Pospíšilovej a víno by nieslo jej meno ako prejav úcty k jej práci.